THINGS HAVE CHANGED


 

– Slå av det skrålet!!!
Min bestefar var verdens triveligste venn. Men en plass gikk streken. Beatles på høyt volum kunne sette vårt hyggelige vennskap i fare for ei stund.

SKREVET AV SVEIN HARALD HANSEN

Husker at han var musikalsk og en mann som likte det som i hans ører kunne kalles for god musikk. Etter en lang og hektisk arbeidsdag som maskinsjef på Finotro i Honningsvåg, kunne han sette seg tilbake i godstolen på kvelden for å høre musikk som klinget vel i hans ører. «Hvalfangervalsen» var en av favorittene, samt «Når det blomstrer i Hardanger» med Kurt Foss og Reidar Bøe.

Ettersom mine foreldre hadde platebutikk, måtte de være mer liberale enn det ørene deres egentlig kunne tåle. Før jeg var blitt tørr nok bak ørene, måtte de selv følge med på hitlistene og stå bak innkjøpene av det som forhåpentlig skulle gi klingende mynt og overskudd i kassa.

Husker spesielt den store stabelen med 78-plater i butikken og «Tango For To» med Alf Prøysen og Nora Brockstedt og «Frøken Johansen» med Inger Jakobsen. Solgte som smør.

Overgangen til en ny musikktrend med singel- og LP-plater gikk faktisk utrolig bra. Begge klarte å «akklimatisere» seg og tilpasse seg de nye tidene.

Ble så imponert over pappa som slo til med favoritter som Beatles og «Let It Be» og mamma som likte Pussycat og «Mississippi», også George Baker Selection og «Baby Blue».

Men han der Led Zeppelin kunne hun ikke noe med. Der gikk grensa.

Når man fikk egne avkom prøvde man ikke bevisst å påvirke dem. Men musikken som ble spilt i heimen la likevel seg i bakhodet på dem.
Klikk på linken nederst i denne saken, og les yngstesønnens bloggartikkel om Neil Young.

Pink Floyd og Bob Dylan ble vel i tillegg en fellesnevner for dem begge.

At vi tre var sammen og koste oss på konsert med The Shadows var bare helt naturlig.

Når vi har kosekvelder her hjemme er det musikken fra 60-tallet som spilles.

Er så heldig å ha en jukebox i bordmodell fra 60-tallet. Der ligger alle låtene de likte å høre etter sengetid – før søvnen innhentet dem. Kan nevne «Silence Is Golden», «Rhytm Of The Rain» med flere.

Så glad for at musikk kan gå i arv. Har sagt til mine to at de må dele platesamlingen min broderlig og likt etter mine dager. Er ikke i tvil om at det vil de finne ut uten problemer.

Så går platene og godlåtene videre i arv til deres etterkommere, håper jeg. Kulturhistorie er verd å ta vare på.

Som dette sjeldne Bowie- albumet:

Har fått forespørsel mange ganger og gode tilbud på mange av mine vinylalbum. Affeksjonsverdien er mye mer verd enn noen tusenlapper, har vært svaret. Der kommer det fortsatt til å bli. Gomusikken skal beholdes innen familien.

LES OGSÅ: GULL FRA NEIL YOUNG

Kilder: youtube.com/getty images

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.