Kilder: wkikipedia.org/youtube.no/getty images

 

LES OGSÅ

THE BEE GEES

 

 

20 år etter at Paul McCartney ble adlet av Dronning Elizabeth og kunne tittulere seg som Sir, fikk også Ringo Starr (77) den samme fortjente utmerkelsen for sin innsats for det britiske musikklivet.
Også Bee Gees-sjef Barry Gibb (71) fikk tildelt den samme hedersbevisning.

N

Å oppsummere Ringos merittliste i en kort artikkel blir helt håpløst. Historien sammen med sine tre kamerater i The Beatles kjenner vi alle.

 

Ikke alle er  klare over at han fortsatt holder det gående med konserter verden rundt sammen med håndplukkede musikere i His All Star-Band.

Etter karrieren med The Beatles fikk han flere slagere, ofte i samarbeid med sine tidligere bandkamerater.

Vi kan nevne «It Don’t Come Easy»,«Photograph» og «You’re Sixteen» som slagere på singelfronten. «Photograph» er skrevet sammen med George Harrison, som også produserte låten.

 

Han har gitt ut et utall album på egen hånd og bidratt bak slagverket både for sine bandkamerater og andre.

Allerede i 1970 kom hans første album «Sentimental Journey», før «Beacoups of Blues» senere samme år. Album som ofte fikk gode mottakelser.

 

Barry Gibb valgte å dele utmerkelsen med sine avdøde brødre Maurice og Robin. Ikke rart.

Trioen satte enorme spor etter seg over flere tiår, både som utøvere, arrangører og komponister. Selv om de etter hvert valgte å bosette seg i USA, etter å ha vært bosatt i Australia og Manchester. Samarbeid med utøvere som Barbara Streisand, Kenny Rodgers/Dolly Parton og Dionne Warwick beviste herrenes evne til å skape musikk som ikke kjente grenser.

 

Etter et opphold i Australia, og etter at de kom tilbake til England, slo de til med  slagere som «Massachusetts», «To Love Somebody», «Words» og «How Can You Mend a Broken Heart», for å nevne noen.

 

De oppnådde en enorm popularitet på 70-tallet med discobølgen etter filmen «Saturday Night Fever».

Brødrenes komposisjoner kan allerede betegnes som «evergreens».

Vi gratulerer Ringo og Barry for velfortjente utmerkelser👍😀