ALAN PRICE


De fleste forbinder kanskje Alan Price mest med The Animals, der han var keyboardist. Hans markante orgeltoner på ”House Of The Rising Sun”, ”Don’t Let Me Be Misunderstood” og ”Bring It On Home To Me” blir sagt å bidratt til gruppas suksess.

SKREVET AV TORE TORESEN/SVEIN HARALD HANSEN

Klikk og les også om THE ANIMALS

Men Alan Price fikk senere også en fin karriere på egen hånd. Først som The Alan Price Set og senere sammen med Georgie Fame. De to passet sammen som hånd i hanske.
Etter hvert skulle han også bli en anerkjent tv-profil.

Price kommer fra Durham-området i England. Han var med på å starte bandet the Alan Price Rhythm and Blues Combo, som senere ble til The Animals i 1962.

Karrieren til The Animals kan du lese i en egen artikkel i bloggen. Se linken øverst.

I 1965 forlot Price The Animals etter bare et par års suksess, for å danne The Alan Price Set.
Hvis du så dokumentaren om Bob Dylans London-besøk samme år – ”Don’t Look Back” – fikk du se Price på hotellrommet. Der var også Donovan, som vi forteller om i artkkelen om den skotske visesangeren.

I 1966 fikk bandet to hits – med ”I Put a Spell on You” og ”Hi-Lili, Hi-Lo”. Førstnevnte låt forbinder nok mange med Creedence sin album-versjon.

I 1967 kom ”Simon Smith and His Amazing Dancing Bear”, en låt komponert av Randy Newman. Den klatret til nummer fire på salgslista. Nok en hit kom med ”The House That Jack Built”.
Som en liten kuriositet: Den oppnådde en sjetteplass på Ti i skuddet her hjemme, på samme dato (22. september 1967) som Eric Burdon & The Animals oppnådde en tredjeplass på samme liste med ”Good times”.
Året etter fulgte ”Don’t Stop the Carnival”.

I 1971 samarbeidet han med Georgie Fame. De fikk en slager med ”Rosetta”. De to fulgte opp med albumet ”Fame and Price, Price And Fame Together”.

Price samarbeidet med filmskaperen Lindsay Anderson. I 1973 skrev han musikken til filmen ”O Lucky Man!”, der han også er med i noen scener. Også i filmen ”The Whales Of August” hører du musikk komponert av Price.

Alan Price ble som nevnt i innledningen, en anerkjent tv-profil. I programmet Price To Play spilte han selv sammen med kjente gjester som Fleetwood Mac og Jimi Hendrix.

Med albumet ”Between Yesterday And Today” fikk han slageren ”Jarrow Song”, som brakte han tilbake på hitlistene i Storbritannia – på en 6. plass.

Tilværelsen som Animals-medlem ble gjenoppfrisket flere ganger mellom 1968 og 1984. Etter det var det kroken på døra for godt for hans innsats i bandet.
Film-musikk og musikk for teater-oppsetninger tok over, og skulle bli en stor del av hans senere karriere.
Men likevel har han i nyere tid fortsatt å skrive, arrangere og fremføre egen musikk på turneer med eget band, i hjemlandet.

Kilder: Wikipedia/YouTube/Getty Images

 

 

Én kommentar

  1. En av ungdommens helter – men siste innkjøpte album var musikken til Oh Lucky Man.
    Svært få (selv i dag) som har fått med seg at han er den som står for I put a spell on you – som vel er tolket best av flere afro-amerikanske artister
    Absolutt en musiker / artist verd å lytte til

    Liker

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.