Flere leser-favoritter

Lagt ut av

Hvilken poplåt er din 60-tallsfavoritt, spurte vi våre følgere i bloggen og på Facebook. 

Som vi husker var det Procol Harum sin «A Whiter Shade of Pale» som var den mest valgte favoritten, fulgt av «Graveyard Paradise» med Bodø-bandet 1-2-6. Mest valgte artist var The Beatles, med de nådde ikke opp med noen enkeltlåt. Her kan du lytte til og lese om noen av favorittene som hver ble valgt av én person.

SKREVET AV TORE TORESEN

Toril Martinussen har «No milk today» med Hermans Hermits som sin favoritt. Den ble utgitt i 1966, og er skrevet av Graham Gouldman. Han er kjent for å ha skrevet en rekke hits, blant andre for The Hollies og sitt eget band 10CC.

The Bee Gees sin hit «Massachusetts» er Tore Mauno sin favoritt. Den ble skrevet av brødrene Gibb, og gitt ut første gang i 1967. Låten ble bandets første nr 1-hit.

Tore Nilsen har en norsk låt som sin 60-tallsfavoritt, nemlig «Rekkene» av Asbjørn ASA Krogtoft. Låten ble gitt ut i 1969, etter karrieren med 1-2-6 og Taboo. Den ble fort en radiohit.

Einar Dischington har «Fortunate Son» som sin favoritt. Den er en av de mange låtene til Creedence Clearwater Revival, skrevet av John Fogerty. Den kom ut i 1969 som B-side til «Down on the Corner», men rakk likevel langt opp på listene tross sin B-status.

Johannes Bakke har Joe South sin «Games people play» som sin favoritt. Protestsangen kom ut på slutten av 1968, og vant to Grammy Awards. For Best Contemporary Song og Song of the Year.

The Beatles sin «Rain» er favoritten til St Einar. Den kom ut som B-side til «Paperback Writer» i 1966. Begge ble spilt inn under arbeidet med albumet «Revolver», men ingen av dem kom med på albumet. John Lennon skrev låten, og den er i ettertid kalt Beatles’ beste B-sidelåt.

Torbjørn Jensen har «The Boxer» som sin favoritt. Simon & Garfunkel skrev den sammen, selv om Paul Simon er kreditert låten. Duoen ga den ut i 1969, og låten havnet innenfor topp 10 på lister over hele verden. Spesielt med låten er at den ikke har tekst i refrenget.

«Unchained Melody», i versjonen til The Righteous Brothers, er Sidsel Bratteli Jacobsen sin 60-tallsfavoritt. Den kom ut som singel i 1965, og ble svært populær. Låten ble komponert ti år tidligere av Alex North og Hy Zaret, og er innspilt av en rekke artister. Men versjonen til The Righteous Brothers er den mest kjente.

Per Carolus Wathne har The Hollies sin låt «King Midas in Reverse» som sin favoritt. Låten er skrevet av Graham Nash, og ble utgitt i september 1967. Nash ville med «King Midas in Reverse» ta The Hollies inn i ei ny musikalsk retning, men resten av bandet var ikke med på idéen. Etter dette forlot Nash bandet, og dro til USA for en videre karriere.

Idar Vandalsvik har «The Letter» med amerikanske The Box Tops som sin 60-tallsfavoritt. Den er skrevet av Wayne Carson Thomson, og ble gitt ut i 1967. Låten ble bandets største hit. Mer skriver vi ikke her, for historien om The Box Tops og musikken deres kan Idar og alle dere andre lese her i bloggen førstkommende lørdag.

The Moody Blues ga i 1967 ut sin største hit «Nights in White Satin», og Laurits Dalseth har den som sin favoritt. Låten er skrevet av bandets gitarist, vokalist og komponist Justin Hayward. Den ble bandets største hit i Europa, og da den ble utgitt på nytt i 1972 gikk den til topps også i USA.

Vi avslutter med Tore Korneliussen sin favoritt «Born to be Wild» med bandet Steppenwolf. Låten ble bandets største hit, utgitt i 1968, og ble skrevet av den amerikanske rock-musikeren Mars Bonfire. Låten skapte begrepet heavy metal gjennom sangens tekst, og tekstlinja «I like smokin’ lightening, heavy metal thunder». Vi husker låten som tema i filmen «Easy Rider» fra 1969.

 

Klikk her og les den første saken om de største favorittene hos leserne:

HER ER LESERNES 60-TALLSFAVORITTER

Kilder: Wikipedia/Gettyimages/Youtube

Lik oss gjerne på Facebook. Klikk deg inn i menyen øverst på sida, og du kommer rett inn i Facebook-gruppa.

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.