NOEN TANKER RUNDT BLOGGEN «GAMMELPOP»


Journalist Per Kristian Olsens flotte oppsummering av The Pussycats’ historie.

SKREVET AV SVEIN HARALD HANSEN

Bloggen Gammelpop så dagens lys i september 2016.
Siden da er det i skrivende stund produsert 338 artikler med bakteppe i 60/70-tallets flotte musikk.

Det er i bloggen registrert over 22.700 besøk og vi nærmer oss 85.000 visninger.
Det overgår redaktørens villeste drømmer – at «min musikk» skulle fenge så mange likesinnede. Hadde jo et håp, for jeg synes det er musikk som det er verd å ta vare på og formidle til nye generasjoner.

Fantastiske The Snapshots fra Harstad. Innspilt live og uten «opp-speeding». Etter bloggredaktørens mening – Norges beste instrumentalband på 60-tallet. Synd de ikke fikk spilt inn flere låter.

Så langt har vi produsert og lagt ut minst tre artikler hver eneste uke. Sommeren står for døren. Vi har behov for å trekke pusten.

Derfor vil vi nøye oss med å presentere to nye artikler hver uke. De legges ut hver tirsdag og fredag. Håper oppslutningen fra dere lesere ikke vil avta av den grunn.

The Flames fra Lillestrøm:

For å fortsette der vi begynte –

Av de 338 artiklene omhandler 58 av dem norske artister/band fra disse to tiårene.
Når man summerer oppslutningen rundt hver enkelt av artiklene, blir man nærmest slått i bakken av å oppdage at de 15 mest leste artiklene i bloggens historie nettopp er historiene om norske artister/band.

Hvilke slutninger kan man trekke av det?

Jo, at våre gamle norske helter ikke er glemt. De står med hevet hode sammenliknet med alle utenlandske «konkurrenter». Og ikke minst – det de produserte har i høyeste grad tålt tidens tann.

Som denne. Trondheims-bandet The Shirrows med 1.50 minutter med 60-tallets kanskje tøffeste rockelåt. Artikkelen om bandet er den mest leste i bloggen:

Om du leste artikkelen om våre 60-talls helter The Pussycats, ligger nok mye av svaret nettopp der på hvorfor de ikke er glemt. Heller tvert imot.
To fantastiske album, uten coverlåter, kun egetprodusert materiale, det er beviset godt nok på at kvalitet ikke falmes med tidens tann.

Vi kan se tilbake på nordnorske band som ikke fikk samme stjernestatus som pusekattene, men som likevel fikk flott oppslutning i bloggen. Forklaringen ligger nok i at de aldri fikk den markedsføring som de hadde fortjent –  som for eksempel Zaks fra Vardø, The Wizards fra Narvik og Few fra Bodø. De er alle gode ambassadører for landsdelen.

The Dynamites fra Sarpsborg:

Bakteppet for å opprette bloggen var for undertegnede å ta vare på denne delen av vår kulturhistorie. At det offentlige bare kimser av oss når vi søker om kulturmidler får være deres problem.
Norsk popmusikk hører liksom ikke hjemme i det gode selskap, har vi fått erfare.

The Zodiacs – Rjukans stolthet på 60-tallet. En konposisjon av den dyktige sologitaristen Ivar Hansson (R.I.P)

Vi kommer uansett til å fortsette å ta for oss denne delen av vår kulturhistorie, med eller uten økonomisk støtte.
Så håper vi på at enda flere enn de nesten 1200 som følger oss på fast basis vil være med og støtte oss fremover. Liker du historiene og musikken du finner i bloggen, inviter gjerne dine venner til å bli «en av oss».

Oppskriften er enkel:

Gå inn og søk opp Gammelpop på facebook. På forsiden av bloggen ser du et bilde av Cliff. Trykk Liker under bildet, så er du registrert som fast følger og får melding når nye artikler legges ut.

Synes at noen våre litt «mindre omtalte» band skal få æren av å avslutte denne kommentaren. Men du finner historiene om dem i bloggen:

Lik oss gjerne på Facebook. Klikk deg inn i menyen øverst på sida, og du kommer rett inn i Facebook-gruppa. Søk opp Gammelpop og trykk Liker under bildet av Cliff. Tips gjerne dine venner om bloggen.

Kilder: youtube

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.