Husker du The Marbles?


the_marbles
The Marbles: Graham Bonnet (t.v) og Trevor Gordon.

Den engelske duoen The Marbles sin karriere var svært kort. Og der kunne denne historien endt, hvis det ikke var for at låten «Only One Woman» er en av denne skribentens favorittlåter. Og fordi jeg derfor synes at duoen fortjener noen ord i bloggen.

SKREVET AV TORE TORESEN

The Marbles var fetterne Graham Bonnet og Trevor Gordon. Duoen fikk sin platedebut i 1968 med «Only One Woman». Låten ble svært populær verden over. I hjemlandet lå den i åtte uker på topp 20. I Norge ble det 5 uker på VG-lista topp 20. I NRKs Ti i Skuddet var låten med i 11 sendinger, dvs 21 uker. En førsteplass og tre andreplasser ble beholdningen, pluss at låten klistret seg til hjernen på undertegnede.

«Only One Woman» er skrevet av Barry, Robin og Maurice Gibb i The Bee Gees. De spilte inn låten selv i 1975 til bruk på albumet «Main Course». Men da albumet ble gitt ut var låten likevel ikke tatt med på albumet. Klikk og nyt.

Oppfølgeren «The Walls Fell Down» fra 1969 rakk ikke helt opp. Fem uker innenfor topp 40 og 28. plass i hjemlandet, mens duoen oppnådde en tredjeplass i Nederland med låten. Også denne ble skrevet av brødrene Gibb, som også utførte det musikalske arrangement på både denne og «Only One Woman».

The Marbles sin tredje singel «I Can’t See Nobody», er en versjon av Bee Gees sin innspilling fra 1967. Marbles ga ut denne kun i USA i 1969, der den nådde en 128. plass på listene.

Og – snipp, snapp, snute, kunne vi ha sagt. Etter denne singelen var eventyret over, og duoen skilte lag. Men, ikke helt uten å gi seg. For i 1970 ga plateselskapet ut duoens første album, «The Marbles», ett år etter oppbruddet. Herfra kom singelen «Breaking Up Is Hard To Do», en av Neil Sedaka sine slagere. Den tøffe versjonen av låten ble gitt ut med tre forskjellige B-sider, men fikk ingen større suksess.

Albumet «The Marbles» inneholdt også deres tre tidligere singler fra 1968 og 1969, pluss flere andre låter skrevet av Bee Gees-brødrene. Vi tar imidlertid med Graham Bonnets egen låt fra albumet, «Little Laughing Girl».

Graham Bonnet fortsatte karrieren som soloartist, og har gitt ut en rekke singler og album. I tillegg har han vært vokalist i flere heavy band som Rainbow, Michael Schenker Group, Alcatrazz og sitt eget band The Graham Bonnet Band. Her er han som vokalist med Rainbow på «Since You’ve Been Gone» fra 1979.

Så kan man spørre seg hvorfor The Marbles var så tett knyttet til Bee Gees-brødrene. Bonnet og Gordon er begge født i England, men Trevor Gordon vokste opp i Australia. Der ble han god venn med brødrene Gibb da han møtte dem første gang i 1964. Han spilte inn fire låter skrevet av Barry Gibb og ga dem ut på to singler i 1964 og 1965. I 1967 dro han tilbake til England for godt, der han ble med i Graham Bonnet Set. Året etter startet han og Bonnet duoen The Marbles, som altså spilte inn flere låter skrevet av brødrene Gibb.

Trevor Gordon ga ut sitt eneste soloalbum i 1970, men fortsatte karrieren som musikklærer på high school. Han ble i januar 2013 funnet død i sin leilighet i London, etter ikke å ha vært hørt fra på flere uker.

Vi avslutter denne historien med Trevor Gordons «And I’ll Be Happy», spilt inn i Australia i 1964.

Kilder: wikipedia/official charts/vg-lista/gettyimages/youtube

Lik oss gjerne på Facebook. Klikk deg inn i menyen øverst på sida, og du kommer rett inn i Facebook-gruppa. Tips gjerne dine venner om bloggen.

 

 

 

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.