«ROCK AND ROLL DOCTOR»


ASA Krogtoft er snart klar for sin miniturne rundt om i Norge. Denne gangen er det Nord-Norge han prioriterer.

Om du får høre han fremfører låter av ett av hans favorittband, amerikanske Little Feat, vites ikke. Kos deg i alle fall med ASAs egne ord og utvalgte musikk fra den fargerike og fantastiske gruppa:

Lowell George of Little Feat with guest John Hall at the Beacon Theater in New York City on April 7,1978.
Noen ganger skjønner man ikke selv behovet for en doktor. Alle kjente sykdomstegn er fraværende og diagnostisering synes helt unødvendig. I tillegg kan det aktuelle symptomet fremstå mer som en åpenbaring enn som et anfall.
Uansett – omtrent slik skjedde det med meg – denne skjellsettende kvelden i studioet hos Nils Øybakken i Mosjøen i 1975.Pål var kommet inn i kontrollrommet igjen etter kveldens siste sangpålegg. Vi var alle slitne men rimelig fornøyde med dagens dont.
John hadde lagt snadda si pent til side på kanten av mixebordet. Kanskje var han i ferd med å kommentere Torbjørns spøkefulle utsagn om at nordlendingene var sprø.Det var da Nils uten forvarsel la «Feats don’t fail me now» på platespillerenæ og ga studiohøyttalerne 6 dB mer å rutte med. Sekunder etter satt jeg der med såvel symptomer som diagnose opp til ørene.

Ord blir bare så inni drivisen utilstrekkelige for å beskrive hva som skjedde med meg de neste minuttene. Men altså – her kommer noen som jeg kommer på i farta: Jordskjelv. Syn. Lykke. Tilståelse. Sex. Frelse. Skjebne. Det siste kom litt ufrivillig, men er kanskje desto viktigere.

Jeg forventer ikke at andre skal forstå det, men det tok altså bare den majestetiske, bastante introen på «Rock & Roll Doctor» før jeg forsto at jeg var i ferd med nærmest å konvertere – musikalsk. Og da «doktoren» begynte å synge… «There was a woman in Georgia…»
– kjente jeg ordet «halleluja» leke seg frem fra hjernen og rett ut mot tungen. Jeg er glad det ikke fins noe foto av meg i dette øyeblikket. Jeg må ha sett ut som en himmelfallen apostel med gjentakende asynkrone hakeslepp.

«.. she had fever all day and chills at night»…
For en intonasjon! For en frasering! For et enkelt men magisk uttrykk! Og ikke minst – for en timing! Fattige ord – jeg vet det – men de er de enste jeg har for hånden – for munnen – og for hjertet.

Nok en ASA-favoritt:

Lowell George kom sent men katastrofalt nødvendig inn i mitt liv med denne himmelske timingen sin – med stemmen og med de geniale små riffene på slide-gitar. Et lydbilde som ennå pulserer og vibrerer inne i hodet mitt dag og natt. Takk Lowell – for at du ennå skaper denne lykkefølelsen hos meg hver gang jeg hører låtene dine i min ikke-eksisterende hodetelefon – når jeg enn måtte trenge det. Og det blir sant å si oftere og oftere for hvert år som går…
Asa Krogtoft

KILDER: YOUTUBE/GETTY IMAGES

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google+-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google+ konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.