Heart

Lagt ut av

Heart er et «svært» band som har de to meget talentfulle søstrene Ann Wilson og Nancy Wilson. Ann hadde gitt ut to singler under navnet «Ann Wilson and the Daybreaks» på et lite, lokalt plateselskap i 1967. Etter en serie med uutgitte demoer tok hun med seg søsteren Nancy til Vancouver i Canada.

Skrevet av Steinar Garhovd

Publicity photo donated to the Rock Hall Archives

I Canada fant de bassisten Steve Fossen og gitaristen Roger Fisher – bandet Heart startet opp (to tidligere navn – the Army og White Heart ble forkastet). Michael Derosier kom etterhvert inn som fast trommeslager.

Etter at «Dreamboat Annie» ble gitt ut på plateselskapet Mushroom Records i 1976, sørget singelen «Crazy On You» for å skaffe dem en tilhenger-skare.

 

De holdt på sin høye profil da de ga ut «Little Queen» og singelen «Barracuda».

Albumet og singelen ble hengende på amerikanske lister lenge. Da «Dog And Butterfly» ble utgitt, var det profesjonelle forholdet innad i gruppen snudd til personlige forhold.

Før de begynte arbeidet med «Bebe Le Strange» surnet forholdet til Roger Fisher, og han forlot bandet.

Plutselig savnet de en gitar som hadde vært en del av suksess-formelen til gruppa. Gitar-bitene ble dekket av Nancy og multi-instrumentalisten Howard Leese da de dro på turné. Howard ble fast medlem etterhvert.

Under tidlig ’80-tall dalte suksessen. Etter at «Bebe …» ble gitt ut, dro de på en lang turné for å promotere albumet. Singelen «Even It Up» makset ut i  «Top 40» og albumet dro seg opp på femte plass.

Heretter var det langt nede fram til slutten av ’80-tallet.

På ’90-tallet begynte de å kleatr seg opp igjen, og i 2002 hadde Ann og Nancy fått med seg nye musikere. Bandet dro ut på turnéer igjen, og en ganske bra suksess fulgte.

I 2007 fikk Heart prisen «VH1 Rock Honors» sammen med Ozzie Osbourne, Genesis og ZZ Top.

I 2013 ble de innlemmet i «Rock and Roll Hall of Fame».

Heart har solgt mer enn 35 millioner album, har hatt 20 singler inne på «Top 40», hatt syv «Top 10» album og fire Grammy-nominasjoner.

Ann uttalte i 2017 at gruppa ikke var oppløst – men kun har en ubegrenset pause.

Heart har hatt vært blandt ti-på-topp på Billboard-listene i ’70-, ’80-, ’90- og 2010-årene. De har også vært på listene med singler i hvert tiår.

Karriéren deres spenner over 4 ti-år, og det gir Heart en plass blandt de lengst-værende liste-plasserte kvinne-ledede band.

I løpet av sin karriére har de blitt plassert i følgende båser: Hard Rock, Folk, Easy Listening, Heavy Metal og Adult Contemporary. Det sier sitt om deres musikalske spennvidde.

De var med for å ære Led Zeppelin 26. desember, 2012 på Kennedy Center Honors. Lenny Kravitz sang «Whole Lotta Love» og Heart sang en av de beste sangene i vår tid – «Stairway to Heaven».

Kilder: Youtube/Wikipedia/heart-music.com/promo

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

This site uses Akismet to reduce spam. Learn how your comment data is processed.