Boston

Lagt ut av

Skrevet av Steinar Garhovd

bostonc_1-56a160225f9b58b7d0bee156
(Fra v.): Tom Scholz, Kimberley Dahme, Brad Delp, Anthony Cosmo, Fran Cosmo, Jeff Neal og Gary Pihl

Som et resultat av hjemmelagde musikk-demoer gjort av multi-instrumentalisten Tom Scholz, ble en av de flotteste AOR-albumene gjennom tidene skapt. Demoene imponerte plateselskapet Epic Records og Scholz slo seg sammen med vennene Fran Sheehan (bass), Brad Delp (gitar/vokal), Barry Goudreau (gitar) og Sib Hashian (trommer).

Gruppa tok navnet Boston, og den første utgivelsen de kom opp med endte opp som et US Top 3-album som solgte mer enn 16 millioner eksemplarer – bare i USA, og var på amerikanske lister i 2 år.

Singelen «More Than A Feeling» ble en umiddelbar klassiker, og hadde alle de riktige elementene for ’voksen-orientert rock’ – AOR: Solid gitar, kraftig vokal men smekre harmonier samt bastante bass og trommer.

To år senere kom formelen til bruk igjen – nesten note for note på «Don’t Look Back». Også denne toppet listene i USA.

Scholz endte opp i en langvarig rettssak med CBS Records og manageren Paul Ahern grunnet forsinkelser for å oppfylle kontraktene sine. I løpet av denne tiden fant Schols, en tidligere produkt-designer hos Polaroid Company, opp en miniforsterker som ble markedsført som «Rockman».

Goudreau gikk lei av bandet’s lange hvilepauser, og slapp et solo-album før han droppet ut og grunnla Orion The Hunter sammen med Fran Cosmo.

På midten av 80-tallet forlot også Hashian og Sheehan gruppa, og Scholz hadde fått retten til å lage musikk under Boston-navnet. (Scholz ble senere saksøkt av alle 3 eks-medlemmene.)

Bandet – med Scholz og Delp kom tilbake i 1986 med «Third Stage», og fikk ytterligere to US-hits, «Amanda» som gikk til nr. 1 og «We’re Ready».

Fans som ønsket å fornye utslitte kopier av de tidligere albumene trengte bare å kjøpe dette albumet – det var så likt. «Third Stage» endte også opp som nr. 1 på listene og ga Boston en rekord i rockens historie: Kombinert med et mestselgende debut-album og tre nr. 1 album med et totalt salg på over 50 millioner.

Scholz turnerte «Third Stage» med en ny sammensetting: Delp, Gary Phil (gitar), David Sikes (bass) og Doug Huffman samt Jim Masdea på trommer.

I 1990 stemte juryen for Scholz i rettssaken mot CBS.

Delp forlot skuta for å danne «Return To Zero» sammen med Goudreau.

Scholz startet arbeidet på et nytt album, og fikk med seg Goudreau’s sparring-partner Cosmo som vokalist. «Walk On», med Scholz som eneste originale medlemmet igjen av original-bandet, var en skuffelse. Dog endte albumet opp på Top 5 i USA.

Scholz tapte den lange rettssaken mot manageren Ahern og ble dømt til å betale 1.5 millioner dollar i erstatning, og stengte sitt utviklings-firma og forlot MCA Records.

I 1994 kom Delp tilbake til Boston, men det nye albumet kom ikke ut før årtusen-skiftet. Medlemmene i denne versjonen av Boston var også Anthony Cosmo (gitar) og Kimberley Dahme (vokal og gitar).

Albumet «Corporate America» ble sluppet i november 2002 via Artemis Records.

Alt-i-alt har Boston utgitt 6 studio-album over 40 år, og VH1 rangerer gruppa som nr. 63 av beste hardrock-gruppe.

Kilder: bandboston/wikipedia/youtube/promo

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..