Alan Parsons og hans Project

Lagt ut av

3
Skrevet av Steinar Garhovd

Alan Parsons var en lydtekniker hos EMI Records studio Abbey Road, og han fikk oppmerksomhet for jobben han gjorde på Beatles’ album «Abbey Road».

Alan’s talenter ble brukt på noen av Wings tidlige album, men hans største suksess må nok sies at han fikk med arbeidet med Pink Floyd’s super-multiselger «Dark Side Of The Moon» i 1973.

Etter hvert produserte han Pilot, Cokney Rebel og Al Stewart.

Alan var inspirert av ‘konsept’-idéen og startet et samarbeid med Eric Woolfson, og dette munnet ut i Alan Parsons Project.

index

Duoens debut kom i 1975 med «Tales Of Mystery And Imagination» hvor de brukte arbeidene til Edgar Allan Poe.

Dette ble mønsteret for framtidige produksjoner hvor de forskjellige utgivelsene dykket ned i spesifikke temaer så som science fiction – «I Robot» – og mystisime – «Pyramid».

En rekke fantastisk talentfulle session-musikere og gjeste-artister ble dratt inn: Gary Brooker, Graham Dye, Allan Clarke (fra Hollies) og Ian Bairnson og David Paton fra «Pilot».

Tekst og musikk ble skapt av Parsons og Woolfson, litt sterilt, men solid arbeid.

Selv om de fikk hits med «Games People Play», «Time», «Don’t Answer Me» og en US Top 3 single i 1982 med «Eye In The Sky», klarte ikke de følgende albumene å få en kommersiell suksess som de første albumene.

Woolfson forlot Alan Parsons Project på slutten av ’80-talet for å søke en karriére på musikk-teatere, og hans debut var den Sigmund Freud-inspirerte «Freudiana».

Albumene som fulgte fra Alan Parsons Project ble kreditert Alan alene, og på midten av ’90-tallet begynte han å turnere for første gang i sin karriére.

I 1999 ble han brukt som en spøk i Mike Myers 2. «Austin Powers»-film, og sluttresultatet ble en Myers/Parsons komposisjon: «Dr. Evil Austin Powers Mix»

I 2004 ble den ‘originale’ Alan Parsons Project samlet igjen for en reunion-turné. Overraskende nok benyttet ikke Parsons «… Project»-navnet for samme års nye studio-album.

 

Kilder: Wikipedia/Youtube/alanparsons.com og facebook.com/alanparsons/

 

 

Legg igjen en kommentar

Fyll inn i feltene under, eller klikk på et ikon for å logge inn:

WordPress.com-logo

Du kommenterer med bruk av din WordPress.com konto. Logg ut /  Endre )

Google-bilde

Du kommenterer med bruk av din Google konto. Logg ut /  Endre )

Twitter-bilde

Du kommenterer med bruk av din Twitter konto. Logg ut /  Endre )

Facebookbilde

Du kommenterer med bruk av din Facebook konto. Logg ut /  Endre )

Kobler til %s

Dette nettstedet bruker Akismet for å redusere spam. Lær hvordan dine kommentardata behandles..